Friday, December 26, 2014

Earl Grey Tea Bread

 Merry Christmas, my baking munchkins! I've been missing for the past month, mostly because I had seven concerts and two college auditions, among a million rehearsals to go to and applications to fill out. It rounded out what has been by far the busiest year of my life.
Whenever I feel like I need to take a minute to breathe and relax, I make myself a cup of tea. This is partly because I'm an old lady at heart, but also because tea is basically the lifeblood of any singer. Earl Grey is my favorite, and my love of it in desserts has been well-documented on here (hello chocolate chip cookies, eclairs, and ice cream). I love the flavor it brings to sweets, which is both complex and comforting.
This bread is perfect for a lazy weekend breakfast, or for that 5-minute mid-afternoon break between school and rehearsal. It's putting a sweet, creamy cup of tea in snack form, and I can't think of anything better than that. Go crazy and have it with a warm mug of coffee or tea, because why not? Caffeine is a good thing, my friends.
While I keep promising myself that my schedule will start to clear up and I'll have some time to slow down, I know it's probably not true. Which is okay, because in addition to being the craziest, the past year has been the most exciting ever. I can't wait to see what 2015 brings.
Enjoy!

Earl Grey Tea Bread
(adapted from Food Network)

1 3/4 cups flour
1 1/4 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon orange zest
1/2 cup (1 stick) softened butter
3/4 cup sugar
2 eggs
1 1/2 teaspoons vanilla
1 cup cooled strong Earl Grey tea, divided
2 tablespoons honey

Preheat the oven to 350 degrees F and line a 9-by-5-inch loaf pan with parchment paper, leaving an overhang on two sides; coat well with cooking spray.
Whisk together the dry ingredients and orange zest.
Beat together the butter and sugar until fluffy. Beat in the eggs and vanilla, followed by 3/4 cup tea. Fold in the dry ingredients.
Bake for 55-65 minutes, or until a toothpick inserted in the bread comes out clean.
Whisk together the remaining 1/4 cup tea and the honey. Pour over the bread while still warm.
Let cool 1 hour, then remove the loaf from the pan and transfer to a rack to cool completely.

5 comments:

homeservier1 said...

شركة نقل عفش بحائل
شركة نقل عفش بحفر الباطن
شركة نقل عفش بخميس مشيط
شركة نقل عفش بعنيزة
شركة نقل عفش بمكة
شركة نقل عفش بنجران
شركة نقل عفش بينبع
مندوب موبايلي ألياف جده
مندوب موبايلي elife جدة
شركة نقل عفش جدة
نقل عفش بجدة

homeservier1 said...


سواتر الخشب البلاستيكي
سواتر خشبية
مظلات ساكو
مظلات هرمية
مظلات مدارس
افتكار التظليل

شركة نقل عفش جدة
شركة نقل عفش بجدة
شركة نقل عفش في جدة
شركة نقل عفش بجده
افضل شركة نقل عفش بجدة

انجين محمد said...

شراء اثاث مستعمل بالدمام
شراء الاثاث المستعمل خطوة كبيرة ومهمة يصعب على الكثير من الأشخاص أن يقدموا عليها، ولكن بالنسبة لواحدة مثل شرة شراء أثاث مستعمل بالدمام يمكنها شراء الأثاث المستعمل والقديمة والعمل على تنظيفه وتلميعه واسترجاعه كما ولو كان جديد، وتقوم بعد ذلك بعرض الأثاث المستعمل بأحد معارض ومحلات الشركة التابعة لها وبيعها لمن يرغب في شراء الأثاث المستعمل.
وبهذا تكون الشركة أعطت فرصة كبيرة لعملائها بأن يقوموا ببيع الاثاث المستعمل والاستفادة من المال، وأعطت فرصة أخرى لعميل أخر يرغب في شراء أثاث مستعمل ولكن بأسعار تتناسب مع إمكانياته، وهذا ما يجعل شركتنا من الشركات الذي يرغب العملاء بالتعامل معها سواء بالبيع أو شراء الأثاث المستعمل.

انجين محمد said...

شركة تنظيف كنب بالدمام
تقدم شركة تنظيف كنب بالدمام تقدم أرخص أسعار تنظيف لا يمكن لأي عميل أن يحصل عليها من شركة أخرى ، حيث أن شركتنا تعمل على تنظيف الكنب بطريقة ممتازة عن طريق استعمال المعدات والأجهزة الحديثة مثل التنظيف بالبخار الذي يعد من آمن طرق التنظيف المستخدمة بشركتنا شركة تنظيف كنب بالدمام، فالتنظيف باستعمال أجهزة البخار يكون أفضل ما يمكن من استخدام مواد ومنتجات التنظيف اليدوية فهي تترك أثر سيء على أقمشة الكنب ويمكن أن تغير من ألوانه.
تعتمد شركة تنظيف كنب بالدمام على العمالة الفلبينية التي تتصف بالخبرة الواسعة، كما أن الشركة تعمل على تدريب عمالها على استعمال أحدث المعدات والأجهزة التي تستخدم أثناء عمليات التنظيف فهم يفضلوا استخدام التنظيف بالبخار بالدمام.

naqlafshjeddah said...

good job